Nye film på Filmcentralen

På Filmcentralen.dk er der kommet et par nye film, som er velegnede til brug i undervisningen på sosu skoler. Det er lange dokumentarer, men vær opmærksom på at du kan vælge at se en forsmag på filmene først, når du klikker dig ind på filmen.

De originale 2018, 57 min, DK/Dokumentarfilm.
Emneord: originaler, normalitet, venskaber, mænd

“Forfatteren Lars Morell og hans tre venner, Boje, Anders og Veigaard er fælles om at være ude af sync med tiden og det omgivende samfund – og en gang imellem også med sig selv og hinanden. De blæser på tidens gængse normer og hvad andre måtte mene om dem. Og så tiltrækkes de af det skæve, af kaos og det veloplagte vanvid hos hinanden. ‘De originale’ er blevet til over hele syv år og følger vennerne gennem op- og nedture med vanskelige følelser. Det er et liv på kanten, mellem lyset og mørket, det muntre og det forfærdelige, orden og kaos. Hvad der udefra kunne ligne ‘tabere’ viser sig, når man kommer tættere på, at være elskelige originaler, der repræsenterer andre værdier end de herskende. For hvorfor er det flertallet, der skal bestemme hvad der er normalt? ”

 

I fars hænder 2017, 76 min, DK/Dokumentarfilm. Danske tekster kan til- og fravælges
Emneord: alkoholisme, far-søn-forholdet, fædre, sønner, vrede, forsoning

“For 17 år siden blev Svens far, keramikeren Niels, fundet frosset ihjel i en snedrive få kilometer fra deres hjem. Sven har forsøgt at lægge opvæksten med den stærkt alkoholiserede far bag sig, men noget trækker i ham. Han finder en kasse med breve, afstøbninger og mystiske lydoptagelser, faren har efterladt, og på trods af familiens advarsler begynder han at grave i fortiden. Undervejs bliver det store spørgsmål, Sven må stille sig selv, om han uvidende har fortsat farens indre kamp og er på vej i hans fodspor?”

 

Livet ifølge Anton 2016, 58 min, DK/Dokumentarfilm
Emneord: velfærdssamfundet, originaler, livsstil, livet på landet, ensomhed, livsanskuelse

“Anton er 87. Han har arvet gården, som tiden næsten har taget. De 9 køer lever så længe Anton gør. Det er en pagt. Anton lever i fortiden. Hans tid med køerne, døgnets timer og årets gang, er hans eneste nutid. Den er cyklisk og smuk; livet har sin evighed i naturens gentagelser, men slægtsgården er nu en ruin, vildvinen har presset ruderne ind til den fine stue og snor sig om møblerne – her har ingen siddet i årtier – og i hans lille stue og soveværelse spiller rotterne på bord og gulv. Familie og naboer holder af den gamle, stædige mand, men de er også bekymrede. For ham og for dyrene. Snart kan de offentlige myndigheder ikke lade den gamle mand være mere. Der må gribes ind. Anton sætter velfærdssamfundet på prøve, fordi han insisterer på at ville klare sig selv.”

Denne film er ikke ny på filmcentralen, men den er også en god film i stil som De originale. Anton kan være lidt svær at forstå med sin gamle Mønske dialekt, og hvis du vil have danske tekster på, kan den også streames fra CFU, og hvor du kan vælge tekster til og fra.

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*