Novellefilm

Novellefilm

 

Novellefilm er en kort afrundet film med en ofte enkel pointe.  De varer oftest mellem 10 og 50 min.  og kan derfor med fordel bruges i undervisning.

Herunder er en liste med novellefilm med temaet sundhed.

 

Filmcentralen. Gymnasiet https://filmcentralen.dk/gymnasiet

Grisen, http://filmcentralen.dk/gymnasiet/film/grisen om kulturforskelle.

Næste stop http://filmcentralen.dk/gymnasiet/film/naeste-stop om alkoholmisbrug.

Ung mand falder: http://filmcentralen.dk/gymnasiet/film/ung-mand-falder psykisk sygdom

Isabella for real http://filmcentralen.dk/gymnasiet/film/isabella-real psykisk sygdom

Min fars sind http://filmcentralen.dk/gymnasiet/film/min-fars-sind om psykisk sygdom og tab.

 

CFU http://hval.dk/mitcfu/

Anden døden og tulipanen
“Tysk kortfilm fra 2010. En dag opdager Anden, at Døden går bag ved den. De taler om Andens forestillinger om, hvad der sker efter døden og bliver langsomt venner. Da det bliver efterår, dør Anden, hvorefter Døden lægger en tulipan på dens mave og sender den på gravfærd ned ad en flod.”

 

Den dag jeg blev voksen
“Estisk kortfilm fra 2009. Hos sin bedstefar finder drengen Priidik en magisk bog, der kan reparere legetøj og bringe døde sommerfugle til live. Men kan den også bringe Priidiks nyligt afdøde mor tilbage?”

 

Drengen der gik baglæns
“Thomas Vinterbergs prisbelønnede kortfilm om den 9-årige Andreas. Andreas må ikke træde på stregerne mellem fliserne, skal nå hjem fra skole på seks minutter og dunker sig tre gange besværgende på brystet, for ellers sker der bare noget farligt. Ligesom dengang hans bror Mikkel blev dræbt ved en trafikulykke dagen efter deres mors fødselsdag. Andreas får den ide, at man kan skrue tiden tilbage – ligesom på film, der kører baglæns. For der er noget han MÅ have talt med Mikkel om…”

 

Helmer og søn
“Jess bliver ringet op af det plejehjem, hvor hans aldrende far Helmer for nylig er flyttet ind – meget mod sin vilje. Nu kan plejehjemmet ikke finde Helmer, og familien må tage over. Under forsøget på at opspore Helmer bliver familien samlet og må se sig selv og hinanden i øjnene.”

 

Måltider
“Fem korte film om livets måltider. Om minderne fra smagen af rigtig flæsk, om tankerne der kredser om tiden, da maden blev hjemmelavet helt fra bunden. Om madlysten, musikken og legen som livgivende kraft når ensomheden trænger sig på og en færdigret venter i køleskabet.”

 

Veras vilja
“Svensk kortfilm. En film om Vera på 89 og Per-Olof på 95 år. Om kærlighed, når man er blevet gammel. Om livet sammen og om kroppen, der svigter.”

 

I bibliotekets egen base findes denne:

https://sosu.reindex.net/SOSUC/main/T.php?Ifm=Pz&zoomed=1091&qe=mta=572

What do you see / a film by Amanda Waring ” ‘What do you see?’ er baseret på digtet ‘Look Closer’ – på dansk oversat af Ellen Lissner til ‘Se nærmere til’ og indsunget af Pia Raug i 1992 – og via digtet illustrerer filmen helt fantastisk, hvor svært det kan være som person at leve i en institutionskultur. Denne novellefilm er en rejse gennem en dag i den apopleksiramte Elsies liv. Elsie kræver forståelse og medfølelse af den person hun er indeni, og laver en stum men inderlig bøn til personalet “se nærmere – se mig”. Astrid, 32 år og efterskolelærer, udbrød helt spontant da hun så filmen:”Åhhh Mor, alle der arbejder med mennesker skulle se den her film en gang om ugen – for man glemmer det jo!””

 

Rigtig god fornøjelse!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*