Blink!

Blink! en personlig beretning om rehabilitering

En rørende personlig og autentisk historie om et rehabiliteringsforløb.

1.januar falder Rikke om med hjertestop forklaringen er bakteriel meningitis. Rikke er 38 år, har 3 børn og ansat som forsker.

Hun dør, men bliver genoplivet igen og ligger i koma i 14 dage. Alle hendes vitale funktioner er sat ud. Men indeni er Rikke der stadig. Hendes mand dokumenterer hele hendes sygdomsforløb via billeder og dagbog. Hvilket har gjort at hun har kunne skrive denne bog efterfølgende.

Som læser følger man Rikke når hun ligger i sin sygeseng, ser sine fingre smuldre væk, sorte og døde af koldbrand, man hører om hendes afmagt når hun bliver kastet rundt i lift for at mingelere hendes svage og afkræftede krop op i sidende stilling, ydmygelsen hun føler da 2 ansatte på et rehabiliteringscenter joker med hvor tis de spildte på gulvet hos en anden beboer, da de skulle ordne kateter.

Rikke opfanger det hele. Hendes mand er der første der opdager at hun kan kommunikere via sine øjne. 2 blink for ja og 1 blink for nej. hendes stemme kommer langsomt også tilbage og mange af hendes vitale funktioner kommer igen ved ihærdig træning og hårdt arbejde.

Stille og roligt kommer Rikke tilbage til livet.

Min varmeste anbefaling af denne bog, den er medrivende, dybt informativ og relevant. Find bogen i biblioteksbasen :

Rikke Schmidt Kjærsgaard: Blink. Politikens Forlag, 2018. 256 s.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*